298665.jpg

  • 7,5 dl maitoa
  • sahramia
  • pala hiivaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 muna
  • sopivasti vehnäjauhoja
  • 150 g margariinia
  • voiteluun: munaa
  • koristeeksi: rusinoita (ja raesokeria)

Sekoita sahrami kuumennettuun tilkkaan maitoa. Lisää loppu maito ja sekoita murennettu hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja muna. Lisää vehnäjauhoja, alusta taikina kimmoisaksi. Loppuvaiheessa lisää pehmeä rasva. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Leivo Lucian kruunuja. Kohota leivinpellillä liinan alla. Voitele munalla. Koristele rusinoilla. Paisto 225 asteessa 12 min.

Seuraavan pellillisen kruunujen alaosa koristeltiin lisäksi raesokerilla. Tuli oikein "juhlallisia".