Meillä leivotaan usein, mutta näissä sämpylöissä on jotain aivan erityistä. Ne on tehty kaapista siivotuista jauhoista. Niistä jauhoista, joiden parasta ennen päivämäärät hätyyttelivät.

254801.jpg

"Onko nää niitä siivoussämpylöitä?"

254803.jpg

Tämän vuotiset siivoussämpylät sisälsivät:

  • 8 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 2 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl pellavainen moniviljahiutaleseosta
  • 1,5 dl karkeita vehnäjauhoja
  • 1 dl ohrajauhoja
  • vajaa 1 dl rypsiöljyä
  • puolikarkeita vehnäjauhoja

Liota hiiva käden lämpöiseen veteen. Lisää mausteet. Hämmennä sekaan hiutaleet ja jauhot. Lisää öljy. Jatka käsin. Alusta hyvin. Lisää puolikarkeita vehnäjauhoja, kunnes taikina on sopivaa ja irtoaa taikinakulhon reunoista. Kohota liinan tai kannen alla kaksinkertaiseksi. Pyörittele sämpylöiksi. Kohota leivinpelleillä liinan alla. Paista 225 asteessa noin 15 min.