Sämpylöihin tuli lisämakuja aniksesta, fenkolista ja piimästä. Vinkki: piimäpurkki ei huuhdellakaan kierrätystä varten lavuaariin, vaan sämpytaikinaan makua antamaan.

287290.jpg

  • 8 dl vettä
  • piimäpurkin jämät
  • aamupuuron jämät
  • pala hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl anista ja fenkolia
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 6 dl sämpyläjauhoseosta
  • 1 dl rypsiöljyä
  • vehnäjauhoja

Vesi kaadetaan/ravistellaan jo juodun piimäpurkin kautta kattilaan, jossa vähän aamuista puuroa. Lämmitetään käden lämpöiseksi. Lisätään hiiva ja mausteet. Lisätään ruis- ja sämpyläjauhot ja öljy. Lisätään vehnäjauhoja niin paljon, että taikina on sopivaa. Alustetaan hyvin. Kohotetaan kannen/liinan alla. Leivotaan sämpylöiksi. Kohotetaan leivinpellillä liinan alla. Paisto 225 asteessa noin 15 min.