Valkoinen tuikkutalo pääsi kattaukseen. Laitoin lasialustan reunoille vanhoista joulukukista säästämiäni koristetikkuja. 

Aamupalalla söimme kesällä keräämiämme ja pakastamiamme mustikoita mustikkajogurtin ja kaurahiutaleiden kera. Lisäksi oli ruiskarjalanpiirakoita, keitettyä kananmunaa, kinkkumakkaraa, kurkkua, tomaattia ja joulukahvia.

Miehen piti lähteä sukujuhliin. Lasten kanssa askarreltiin mukaan itsenäisyyspäiväkortti ja siivoilimme iltaa varten.

Pieni kinkkurulla sujahti uuniin ja joulunajan ensimmäinen omatekemä porkkanalaatikko meni kinkun kanssa muhimaan mietoon lämpöön. Jouluaaton pöydässämme on tavallisesti kalkkunaa, joten nyt oli hyvä hetki paistaa kinkkua.

Kaksi kynttilää sytytettiin ikkunalaudalle. Oli mukava bongata ainakin kahdella ikkunalla yhtaikaa syttyvät kynttilät. :)

Ruuan valmistuminen ajoittui linnan juhlien televisiointiaikaan. Ruokaillessa linnanjuhlat tulivatkin tällä kertaa tietokoneen kautta suoraan ruokapöytään. Jälkkärinä oli Pandan Suomi -konvehteja. Bongasimme samoja suklaita linnan juhlan tarjoilustakin. :D

Aikaiset lasten kouluaamut odottivat, joten niihin valmistelut ja nukkumaanmenorituaalit. Kumma, että itsenäisyyspäivän jälkeinen päivä on tavallinen arki. :o

Mies palautui ilta myöhään juhlista ja sai maistiaisia kinkusta. "Ai, teillä on ollut laatikkoakin". Tosiaan porkkanalaatikko oli maistunut niin hyvin, että viimeistä murua myöten oli uunivuoka kaavittu. :)