Nyt on aika tehdä uusia laatikkokokeiluja. Jos joku resepti osoittautuu oikein hyväksi, saattaa se päätyä itse joulupöytään.

Joulun juureslaatikko valmistui iltapalaksi. Hyvää oli ja aijon tehdä tätä toistekin. Täysin ei mennyt alkuperäisen reseptin mukaan, sillä kaapista ei löytynyt palsternakkaa ja korppujauhotkin loppuivat kesken.

  • 1 pieni lanttu
  • 3 porkkanaa
  • pieni pala selleriä
  • (palsternakka)
  • 1 dl OATLY Ruokaan "kaurakermaa" (maidoton)
  • vajaa 0,5 dl korppujauhoja
  • 2 kananmunaa
  • vajaa 1 tl suolaa
  • valkopippuria
  • ripaus inkivääriä
  • 1-2 rkl siirappia

Kuorin ja pilkoin juurekset ja keitin ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Otin keitinveden talteen ja survoin juurekset perunan survimella. Lisäsin kerman korvikkeen, mihin olin laittanut korppujauhot turpoamaan, munat, siirapin ja mausteet. Korppujauhoja olisin ripotellut laatikon pintaankin, mikäli ne olisivat riittäneet. Paisto uunissa 175 asteessa noin 1 - 1½ h.

Viillotin nakit veitsellä ja pikakeitin ne laatikosta yli jääneessä juuresten keitinliemessä.