6.12.12

Perinteisesti sytytimme kaksi kynttilää ikkunaan.

Juoksimme ennen itsenäisyyspäivää kaupassa paistin perässä. Ihan turhaan, sillä menu muuttui, kun jääkaapista löytyi broilerin koivet, mitkä piti käyttää. Itsenäisyyspäivän illallisena saatiin uunissa paistetut koipireidet, riisiä, bernaiskastiketta, keitettyjä kasviksia. Jälkiruokana Presidenttikahvia ja tähtitortut kaneliomena täytteellä. Suomi-konvehteja.

Kotosalla puolella porukkaa oli juhla-asut. Pienimmät neidit pyörivät juhlamekoissa ja perheen isäkin oli kaivanut tumman puvun kaapista. Rinnukseen oli kiinnittänyt työnsankari-mitalin :). Muille löysäilijöille oli tarjolla  MM-jääkiekkoilun aikaan ostetut Suomi- t-paidat.

Katsoimme televisiosta linnan juhlia. Koolla oli ennätysmäärä presidenttejä yhtaikaa. Lapset ihmettelivät, miten Sauli Niinistö voi olla presidentti, kun olivat tottuneet Tarja Haloseen.

Kirppikseltä löytynyt Suomi-kulho oli ahkerassa käytössä. Kun Suomi-konvehdit oli syöty, täytettiin kulho suolakekseillä. Lasten kasvun huomasi siitäkin, että kaikki pitivät Aurajuustosta :o. Jouluksi siis tarjolle juustoja... ja paljon. :)