tytt%C3%B6tonttutuikunasettelu9.10.14.jp

Reilu kuukausi sitten, kun olin ostanut uusimman joulumukin ja kulhon, pidin 8 vuotiaan kanssa kulhon puurokastajaiset. Päätettiin keittää kauden ensimmäiset riisipuurot ja nauttia ne uusimmista muumikulhoista.

Homma lähti käyntiin kynttilän valinnalla tonttutuikkuun. "Hetki vielä", sanoi kynttilää valitsemassa ollut tyttö ja katosi hetkeksi omaan huoneeseensa... takaisin tulikin tonttutyttö, jolla oli päällään tonttulakki, vähän hihoista pieniksi jäänyt tonttumekko ja hieman isot, siskolta lainassa olevat, Aino-tossut. :)

tytt%C3%B6tonttutuikku9.10.14.jpg

Viime vuonna näihin aikoihin olin kirpparilta löytänyt tuikun, mikä muistutti aivan omaa 8 vuotiasta tonttuani.

puurotarvikkeet9.10.14.jpg

Puurotarvikkeet esille ja tonttu sai avata uusimman mukin ja kulhon suojakääreistä. Ensimmäistä kertaa keitimme puuron tummaan puuroriisiin. Riisijuomaa olemme käyttäneet aiemminkin, sillä se sopii myös perheen maitoallergiselle.

puuronh%C3%A4mmennys9.10.14.jpg

Puuro sai vauhtia tontun alkuhämmennyksistä, minkä jälkeen tonttu ilmoitti, että nyt tekisi mieli piirtää. Puurovahdin rooli siirtyi... välillä kävin vilkuilemassa valmistuvaa joulukuvaa. :)

sekahedelm%C3%A4t9.10.14.jpg

Puuron keittohetki tuli sen verran suunnittelematta, että luumukiisseliä tai sosetta ei löytynyt kaapeista, mutta sekahedelmiä löytyi! Leikkasin kuivatut hedelmät pieniksi paloiksi puuron kaveriksi.

puurohetki9.10.14.jpg