adventtikynttelik%C3%B6npuhd.25.11.14.jp

25.11.14 8 vuotias sai ryhtyä perinteiseen adventtikynttelikön kiillotus-/kasaushomaan. Yhtään joulunodotuslaatikkoa emme ole tänä vuonna avanneet, mutta kynttelikkö löytyi onneksi laatikoiden päältä.

Ruokapöytä suojattiin paperilla ja kynttelikönpuhdistajatonttu sai ryhtyä töihin. Ensimmäistä kertaa ei tarvinnut puuhata yksinään vessan lavuaarissa. Miksihän tätä ei oltu keksitty aikaisemmin? :o. Mukava oli seurata puhdistajatontun puuhia, kun ihan selvästi nautti hommastaan, vihelteli töitä tehdessään. :)

adventtikynttelik%C3%B6nosat25.11.14.jpg

Seuraavana päivänä asettelin kynttilät paikoilleen. Kynttelikössä on liian isot kupit kynttilöille, joten pitää aina sulattaa ylimääräisestä kynttilästä steariinia kuppeihin ennen kynttilöiden asettelua. Hienosti onnistui, kynttilät menivät suoraan, mutta aamulla kynttelikkö olikin jonkun kiireisen perheenjäsenen jäljiltä lattialla ja taas aseteltiin.

adventtiI30.11.14.jpg

30.11.14 Ensimmäisenä adventtina adventtikynttelikkö oli taas koossa ja ensimmäinen kynttilä sytytettiin. Lasilautasella oli viime vuotiseen tapaan 8 vuotiaan kivikokoelma ja kivitonttukin oli tullut vartioimaan kynttelikköä.

Ensimmäisen adventin viikonloppu oli hyvin kiireinen ja touhukas. Esikoinen oli tuomassa poikakaveriaan näytille, joten koko porukkaan saatiin kunnon siivousvimma aikaiseksi. Viikonloppu muistutti taas siitä, miten paljon siivottavaa löytyy, mutta ihana oli lopulta istahtaa aloilleen ison työn tehneenä ja nauttia hetkestä.

adventtigl%C3%B6gi30.11.14.jpg

Lumihiutaleiset mukit laskeutuivat astiakaapin ylimmäisestä hyllystä alas. Vastaavasti kesäisiä mukeja siirsin ylimmälle hyllylle. Siniset joulupukkiservetit muistuttivat mökkilomasta 2013 ja glögittelyn lomassa joulukalenterit jaettiin.