taatelikakku21.8.15.jpg

Samana iltana, kun aloin laittaa ensimmäistä joulukalenteria kokoon, tuli 13 vuotiaalle leipomispuuska. Siinähän ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, että tyttö halusi leipoa, mutta olisi odottanut valmistuvan mokkapaloja tai muffinsseja. Tulikin taatelikakku! Tämähän tuoksahtaa ihan joululta!

Joulukalenteriaskartelut sain hyvin kerättyä piiloihin ennen ensimmäisenkään perheenjäsenen kotiin saapumista. Siitä en kuitenkaan ole ihan varma, olisiko joulukahvin tuoksu leijaillut kenenkään nenään, sillä omituista käytöstä oli havaittavissa. Taatelikakun leivonnan lisäksi, 13 vuotias ja 9 vuotias soittivat pitkästä aikaa sähköpianolla. Sävelistä tuli joulu mieleen, sillä piano oli vuoden 2006 joululahja. 13 vuotias muisteli, ettei hän silloin saanut paljon soittaa, kun isommat sisarukset omivat pianon. 9 vuotiaan kohdalla taas mietin, että hänellä olikin silloin ensimmäinen joulu, kun sähköpianosta alkoivat kuulua ensimmäiset sävelet.

taatelikakku22.8.15.jpg

Taatelikakku sai tekeytyä seuraavaan päivään. Kakkukahveilla sammutettiin isoimmat valot ja syötiin kynttilätuikkujen valossa. :)