Parina päivänä 9 vuotias ja 13 vuotias ovat siivoilleet urakalla omaa huonettaan. Itse olen ollut onnellisen ihmeissäni asiasta, sillä siivoamista tytöt ovat aina lykänneet erilaisilla tekosyillä. Sunnuntain kevennykseksi lupasimmekin, että pidetään taukoa ja lähdetään hakemaan kuusi.

Omituinen kuusenhakusää, +10 astetta. Ei tuntunut lähtiessä ollenkaan siltä, että tässä nyt oltaisiin joulukuusta hakemassa. Matkalla kuusipaikalle muistelimme edellisiä kuusenhakuretkiä ja omia kuusiperinteitä. Ehkäpä tänä vuonna perinteinen jouluaattoaamuna joulukuusen koristelu vaihtuukin aatonaaton iltaan.

Kuusien myyjiä näytti tänä vuonna olevan paljon. Matkalla puutarhamyymälään, kysäisimme matkan varrella olleelta kauppiaalta kuusen hintaa. 60 euroa olisi ollut, kotimaisia kuusia.

Puutarhamyymälässä oli kiva kierrellä ensin yhdessä kukkaosastoilla, mikä oli kenenkin joulutähtisuosikki. Kolme hyasinttia pääsi ostoskoriin ja sitten pihalle katsastamaan kuusia...

Eikä mennyt kauan kuusen valinnassa! Heti ensimmäisestä rivistä yksi kuusi kutsui luokseen ja sanoin: "Tässähän se on!" Heti tuli ikuistettua valinta kamerallekin, vaikka muut eivät vielä olleet kuusta hyväksyneetkään. Mennään katsomaan vielä, sanoi mies ja 13 vuotias. En voinut jättää kuustani kuitenkaan vartioimatta, sillä takanani seisova pariskunta odotti, että olisin irroittanut otteeni kuusesta.

Raahasin kuustani toisten perässä, kun he vielä yrittivät löytää parempaa. 9 vuotias tuli luokseni ensin ja sanoi, että: "Tavallisestihan se on se ensimmäinen kuusi, mihin tarrataan". Mies tuli, kun huutelin kantoapua. Nostettiin kuusi jo ostoskärryyn, että voidaan työnnellä kuusta lähemmäksi, kun 13 vuotias vielä etsi sitä täydellistä kuusta. Tuuheampia ehkä löytyi, mutta pituusmitta ei riittänyt. Kuuseni oli lopulta muidenkin mielestä paras. :)

Innokkaita kuusen kantajia. Ensin 9 vuotias kantoi isänsä kanssa kuusta, eikä päästänyt 13 vuotiasta kantovuoroon, vaikka kuinka pyysi. "Älä huoli, kyllä se kohta, sillä onhan tässä matkaa". ;)

sorsat20.12.15.jpg

Sorsat kävelivät nurmikolla ja kaksi leikkivää poikaa seisahtivat letkamme ohittaessa heidät. "It´s Christmas tree, real Christmas tree", sanoi toinen poika toiselle.

joulukuusi20.12.15.jpg

Noin puolimatkassa kantovuoro heltisi ja 13 vuotias pääsi vuoroon. Itse juoksentelin letkan edessä-ympärillä-takana ja yritin ikuistaa kameralle kuusen taivalta. Olipa kiva yhteinen hetki ja perheen isä huokaisi helpotuksesta, että yksi joulun tärkeä asia oli hoidettu.

gl%C3%B6git20.12.15.jpg

Esikoisen glöginlämmittelyjäljet houkuttelivat tarkistamaan, että löytyisikö kuusen kantajillekin glögiä. Löytyi, ja joltain retkeltä jääneet piparkakkueväsrippeetkin pääsivät tarjolle. Mies tosin siemaisi omansa nopeasti, sillä kiiruhti jo kovaa vauhtia ruokakauppaan, missä lehdessä oleva ruokatarjous oli enää muutaman tunnin voimassa. 9 vuotias sanoikin glögihetkellä: "Mä en tykkää joulunodotuksesta, kun kaikilla on kiire". Hyvä, että tyttö sanoi sen ääneen, niin yritän hellittää aikaa. Hyvällä mallillahan tässä alkaa olla jo kaikki ja jouluun on vielä kolme päivää.