Joulunodotuslaatikkoni eivät ole tänä vuonna kovin hyvässä järjestyksessä. Lapset ovat kaipailleet laatikkojen avauksia, mutta ainakin toistaiseksi olen joutunut vain itsekseni kurkkailemaan eri laatikkoihin, kun jotain olen kaipaillut.

Aloin sitten tänään kaipailemaan jouluverhoja. Usein jouluiset verhot ovat roikkuneet ikkunoissa jo aikaisemmin. Etsintätyön aloittaminen ei houkutellut, kun luulin, että joudun tonkimaan kaikki laatikkoni ylösalaisin, mutta verhoja löytyikin ihan ensimmäisestä laatikosta. Tutut ja turvalliset kapat, mitkä ovat roikkuneet täällä asuessamme olohuoneessa löytyivät. Edellisessä kodissa kapat olivat keittiössä. Laatikosta, marjakapan alta löytyi toinen joulukappa, mitä en muistanut olevankaan. Täällä asuessamme verhokappa ei ole päässyt käyttöön, mutta edellissä kodissa punainen kappa valkoisine joulutähtineen koristi nimenomaan olohuonetta.

Virittelin verhoa ensin lattialle ja vaikka vähän näytti mittaa olevan liian vähän, päätin silti kokeilla verhon ripustusta ja yllättää muut. Huomaisiko kukaan ylipäätään, että verhot oli vaihdettu? Entäpä muistaisiko kukaan verhokappaa viiden vuoden takaa?

joulutahtikappa20161116.jpg

Piti vetää verho suoraksi ilman rypytysvaraa ja silti jäi uupumaan verhokiskon molemmista päistä muutama sentti. Kuitenkin omaan silmään verhon vaihdos näytti ihan hyvältä.