kuusenhaku191221.jpg

Lauantaina 21.12.19 lähdettiin kuusenostoon. Viidestä paikalla olijasta, kolme oli haluttaita lähtemään kuusen valintaan ja kantohommiin, kahdella oli vielä koulujuttuja tehtävänään.

Käytiin kahdessa kuusenostopaikassa pyörähtämässä ennen varsinaista ostopaikkaa. Ihan vain todetaksemme, että olemmeko liikkeellä liian myöhään. Ensimmäisessä paikassa oli tarjolla enää vain muutamia kuusia, mutta ne kaikki olivat meidän tarpeisiin alimittaisia. Toisessa paikassa paketioitiin jo viimeistä kuusta!

Onneksi oli vielä puutarhamyymälä jäljellä. Sieltä ei tosin viime vuonna kuustamme löytynyt, joten ei tultu ostopaikalle suurin odotuksin. Itse hullaanuin ovesta sisään tullessa ensin kukista ja ihmettelinkin, minne muut katosivat. Ulkotiloissa oli jo kuusten ympärillä liikustelu kovassa vauhdissa. Alimittaisia oli tarjolla runsaasti, mutta sitä meidän kuusta ei heti ensisilmäyksellä löytynyt.

13 vuotias alkoi ottaa niin määrätietoisia askeleita, että räpsin minkä kerkesin siitä kohtaamisesta kuvia. Todella, kuusen pystyyn noston jälkeen totesimme, että siinä se varmaan on. Laitettiin kuusi kärryyn ja fiilisteltiin vielä hetki muita kuusia katsellen, kun niin kivaa oli.

Kuusi sukkaan ja kassalle 30 euroa.

13 vuotias nappasi aluksi kuusen syliinsä ja kantoi sitä hetken. Mitä, vauvani kantaa jo kuusta? Minne vuodet katosivat? :D Sitten pähkäiltiin reittiehdotuksia, suojaisampaa vai ihan pääteitä pitkin. Valoisat asfaltoidut tiet miellyttivät eniten. Mies ja 13 vuotias kantoivat kuusta koko matkan, välillä vain vaihtelivat puolia. Itse sain ikuistaa kameralle koko touhun. Ei tullut tänäkään vuonna muita kuusen kantajia vastaan. Oli tosi leutoa. Maa vihreänä.