20201108%20isanpaivana.jpg

Isänpäivää edeltävä ilta oli mennyt pitkään seurustellessa sukulaistapaamisen jälkeen, joten tyttäret nukkuivat pitkään. Niinpä tuurasin isänpäiväaamiaisen teossa ja mies sain kahvia neljän suomenlippukonvehdin kera, niin kuin tyttäriäkin on neljä. :) Lisäksi mies sai kaurahiutale-lesepuuroa, pakastettuja mustikoita viime kesästä, mitä mies oli silloin itse poiminut.

Suihkun jälkeen meinasi mies kiskoa paitaa yllensä, mutta sieppasinkin paidan ja vaihdoin sen toiseen. Vasta paita päällään mies ihmetteli, mitä siinä luki. ;)

Kaupasta oli vielä hakematta monia isänpäivän tykötarpeita, joten miehelle oli tiedossa pyöräilyä. 14v. heräsi sopivasti. Sain puhuttua tyttären isänsä kaveriksi kauppaan niin ei tarvinnut olla siellä itseksensä. Tosi nopeaa toimintaa. Nuorilla neideillä yleensä kestää lähtemisten kanssa, mutta nyt vaihtuivat vaatteet nopeasti. Tytär sai ennen kauppaan lähtöä samanlaisen puurolautasen, millaisen isänsäkin oli syönyt.

Esivalmistelin uunijuurespellillisen, mikä odotteli vain maustettuja makkaroita parin pyöräreissun tehneeltä kaksikolta. Muille nukkujille tuli herätys tässä vaiheessa.

Kakku oli vielä leipomatta, mihin perheen isä meinasi ryhtyä, mutta sankari ohjattiiin sohvalle. 18v. hoiti kakun, 14v. ja 21v. hengasivat isänsä kanssa.

Yhteisvoimin oli aiemmin päätetty tehdä isänpäiväksi hampurilaisia. Itse toimin tiski-siivous -hommissa, muut saivat keskittyä sämpylöiden, pihvien ja sataatin tekoon. 24v. ehti kemuihin. :)

20201108%20isanpaivakakku.jpg

Hampurilaiset ja 18v. loihtima kakku maistuivat ja osalla porukasta seurustelut jatkuivat yhteen asti yöhön.