joulukadunavajaiset20201122.jpg

Vuoden 2020 joulukadun avajaiset olivat poikkeukselliset. Koronatilanteen vuoksi, yleisöä kehotettiin jäämään kotiin seuraamaan joulukadun avajaisohjelmaa ja niin me teimme. Olisimme tehneet näin ilman kehotustakin. Suunnittelimme jo aiemmin, että teemme jotain jouluista herkkua ja katsomme lähetystä kotisohvalta ja myöhemmin teemme jouluvalojen ihasteluretken.

Ennen lähetyksen alkua, 14 vuotias sai huoneensa sisustamiseen toivomansa joulukapan, ikkunatähden ja adventtikynttelikön, mitkä olin kaivanut esiin joulunodotuslaatikosta. Samalla, kun seurasimme ohjelmaa 14 vuotias piirteli uudelleenlämmitettyä heppakalenterikuvaa.

joulukadunavajaiset220201122.jpg

Ohjelmatarjontaan olisimme kaivaneet enemmän tonttu torvismaisia iloisia kappaleita ja Torvisellekin olisin laittanut tonttulakin päähän.

joulukadunavajaiset320201122.jpg

Pertsa ja Kilu ratkaisivat kadonneen avaimen arvoituksen ja jouluvalot syttyivät.

Ohjelman jälkeen avasimme joulukatukynttilän kääreistä ja meillä oli kiva kuulatorttu & glögi -hetki. Tonttulakit päässä muistelimme vähän edellisiä joulukadun avajaisia ja juurikin niille tonttulakeillemme löytyi tarina. Olimme saaneet päässämme olevat lakit joulukadun avajaisista 2006. 14 vuotias oli tuolloin vauvana liikenteessä!