Kynäpeijaisten kohteet ovat perheessä kasvaneet jo yli peruskoulun, joten kynäpeijaisia vietettiin toisen asteen aloitusjuhlana.

Ensin tein lukiota aloittavan tyttäreni kanssa retken oman peruskouluni ja lukioni pihoille ja kertoilin tyttärelle omia koulumuistojani. Matkalla oli mukana myös pari vanhaa, koulun pihalta otettua, kuvaa, joiden kuvanottopaikat yritettiin retkellä paikantaa. Paluumatkalla kotiin haettiin kaupasta kynäpeijaisherkkuja.

 

20220810pynapeijaisetpaita.jpg

Kesän aikana oli siivottu kaappeja ja tehty koulutarvikehankintoja. Retken jälkeen hain "kynäpeijaislaatikkoon" kerätyt pikkuhiljaa ostetut tai kaapeista löytyneet tarvikkeet yhteiskuvaan ja pakkasin ne laukun sisälle odottamaan iltaa. Kaappisiivouksista oli löytynyt myös miltei pitämätön kirjainpaita, minkä meinasin paidan löydyttyä heti laittaa kiertoon, mutta paita päätyikin tyttärelle kynäpeijais- ja olopaidaksi. :)

 

20220810pynapeijaisetpuput.jpg

Pari pääsiäisenajan suklaapupuhankintaa siirtyikin näköjään kynäpeijaisiin. Peltipupun ostin alunperin itselleni äitienpäivälahjaksi, mutta unohdin jemmaan. Rasia avattiin ensimmäisen koulupäivän jälkeen 11.8.22 samalla katsoen kynäpeijaisretken lukiopihakuvia ja jutellen ensimmäisestä koulupäivästä

 

Tuleva mieleinen koululaukku löytyi käytettynä kesän alussa. Koulunaloitustarvikkeilla täytetyn laukun sisältä löytyi muunmuassa kalenteri, uudet housut, kyniä, lehtiöitä, maalaussiveltimet... ja suklaapupu. Valtaosa tarvikkeista oli yhdessä ostettuja, että varmasti ovat tarpeellisia.

 

20220810pynapeijaiset.jpg

Itse kynäpeijaspäivän, 10.8.22, iltapalalle oli katettu koulunäkkileipää, sulatejuustoa, ohutleikettä, keitettyjä kananmunia, salaattia, maustekurkkua, tomaattia, pullapitko ja laseihin makuvichyä.

Ensin katsottiin television kautta koulureitin tutustumisesta otettuja kuvia, nautittiin iltapalaa ja katsottiin uuden koululaukun avajaisia. :)