Aluksi en ollut uskoa, kun kuulin perheenjäseniltä, että Stockmannin jouluikkuna avattiin eri päivänä kuin milloin olisi joulukadun avajaiset, mitään televisiointia ei olisi joulukadun avajaistapahtumasta ja itseasiassa ei kirkon portaillakaan olisi mitään ohjelmaa.

Sivuilta saattoi lukea, kuinka vanhasta perinteestä oli kysymys. Joulukatu avattaisiin jo 74. kerran.

No, ainakin joku iltapäivälehti lähettäisi livelähetystä joulukulkueesta, mitä mainostettiin paraatina. Ei löytynyt.

 

20221119joulukatu1.jpg

Alkuun olimme ainoastaan Helsinki livekameran varassa, kun mistään ei löytynyt tapahtumasta lähetystä. Kääntyvästä kamerakuvasta saattoi toisinaan bongata valaistun joulukuusen, eli siellä ehkä sittenkin tapahtui jotain.

"Tapahtumalla ei ole virallista striimiä!", viesti löytyi. Tyttäret kaikkosivat omiin huoneisiinsa ja jatkoin etsintää...

 

20221119joulukatu2.jpg

Kun lopulta löytyi youtubesta livestriimilähetys, ehdin nähdä paloauton perävalot. Näytti muutamaa muutakin kiinnostavan.

 

20221119joulukatu3.jpg

Ei ollut perinteistä esitysohjelmaa ja kaikki joulukojutkin näyttivät olevan kiinni. Mahtoi turisteja hieman ihmetyttää.

 

20221119joulukatu4.jpg

Youtubelähetyksen jälkeen lämmitimme glögit ja paistoimme joulutortut, mitkä nautimme perinteisen joulukatukynttilämme loisteessa. Ehkä sitten ensi vuonna?