20221210marmori1.jpg

10.12.22

Liinavaatekaapin alimmalla hyllyllä on vuosia sijainnut pahvilaatikko, missä olen säilyttänyt kynttilöitä. Laatikko oli vuosia täynnä Havin valkoisia kruunukynttilöitä, mitkä olin ostanut loppuunmyynnistä. Tuolloin viiden kynttilän paketti maksoi vain 0,10€, joten tuli "vähän" hamstrattua.

Kynttilävarasto vuonna 2013

Muistin, että viimeiset pitkät valkoiset kynttilät olin jo siirtänyt peltirasiaan ja kun peltirasiassa oli enää vain kaksi vajaata pätkää tallella, tahdoin käydä tarkistamassa pahvilaatikon, kun se vieläkin siellä kaapin alahyllyllä oli.

Pitkien hoikkien kynttilöiden huvettua, kynttilävarastoni olikin, kuin vaivihkaa, muuntautunut marmorikynttilävarastoksi. Kun tilaa oli tullut olin siirrellyt joulunodotuslaatikoista putkahtaneet suuret marmorikynttilät laatikkoon. Edellisessä kodissa oli ikkunalaudalla tila suurille marmorikynttilöille, mutta täällä nykyisessä kodissa ei ole löytynyt kynttilöille luontevaa paikkaa.

 

20221210marmori2.jpg

Asettelin matalimmiksi poltetut marmorikynttilät isolle tarjoilulautaselle. Näitä voisi polttaa juurikin tänä jouluna.

 

Etsin pitkät tovit kynttilöistä blogimerkintää, kunnes löysin...

2008 näiden mataliksi poltettujen marmorikynttilöiden piti päästä pöytäkynttilöiksi. Jo oli siis aikakin. Eihän siitä aikomuksesta ole kuin 14 vuotta! :D