20221210punaisetverhot.jpg

10.12.22

Tavallisesti olen pyrkinyt saamaan jouluverhot ikkunoihin jo marraskuun puolella ennen isänpäivää, mutta tänä vuonna punaiset kapat pääsivät paikoilleen 10. päivä joulukuuta.

Mies meinasi lähteä kuvaamaan lumisia maisemia, mutta viivytti lähtöään, kun näytin tarvitsevan apua verhojen ripustuksessa. Silitin verhot ja laitoin nipsut paikoilleen. Mies kiipesi jakkaralle ripustamaan. Yhdessä tehden oli joutuisaa, mutta maisemavalokuvaaja luonnonvalo ehti harmittavasti hämärtyä.

Selkeästi harmistunut mies lepyteltiin joulutorttukahveilla. Huutelin 16 vuotiaan tontun huoneestaan torttujen paistoon. :)

 

20221210tortut.jpg

Tortut olivat tarjolla keskellä pöytää, pellin päällä, ilman mitään kauniita asetteluita. Silti oli kiva kahvitteluhetki, kun samalla ihasteltiin verhoaikaansaannosta. Nyt näytti jouluisalta!

Sain idean, että tehtäisiinkö yhdessä retki Helsingin Tuomaanmarkkinoille? Monena vuonna olemme suunnitelleet menevämme, mutta se on aina jäänyt, kun jouluvalmistelut ovat menneet retkeilyn edelle. Nyt olisi hieno luminen sääkin retkeilyyn. Torttukahvihetken jälkeen sovittiin vain 20 minuutin valmistautumisaika ja lähdettiin extemporee joulumarkkinaretkelle. :)