20230401tarvikkeet1.jpg

1.4.23

Pääsiäisikkuna 2023 rakentui pääsiäislaatikosta löytyneistä vanhoista säilötyistä tarvikkeista. Olipa vaan niin kiva, että ehdin tänä vuonna avata laatikkoni ajoissa niin koristeluideatkin ehtivät muhia mielessä. Ilman teemalaatikkoa ei olisi tullut käytettyä juuri näitä tarvekkeita:

  • litistettyä askarteluheinää, ostettu joskus muinoin Tiimarista markka-aikana 0,20 mk /levy
  • miehen lapsuudenkodista kulkeutuneita savikukkoja
  • vanhoja puisia pääsiäiskoristemunia (joskus kirppikseltä ostettuja)
  • muutama nuppineula heinän kiinnittämiseen

 

Lauantaiaamuna, ennen kuin mies lähti harrastukseensa, siirrettiin yhdessä pöytää kaemmaksi ikkunasta, että pääsin rauhassa hääräilemään ikkunaan pääsiäistä.

Aluksi oli ikkunanvälin siistimistä edellisestä asetelmasta, minkä jälkeen aloin sommittelemaan heinää asetelman pohjaksi. Leikkasin heinälevystä suikaleita, mutta päädyin kokeilemaan myös isompia paloja, joita tauvuttelemalla asetelmassa heinä oli kasvanut jo korkeaksi. Molemmat kokeilut tulivat käyttöön, suikaleet tulivat taivuteltujen levyjen päälle.

Kun heinä oli valmista, ihmettelin pientä luontonäytelmää. Keskeltä ikkunan yläkarmia laskeutui pieni nyytti. Ajattelin, että nyt joku hämähäkki oli herännyt ja lähetti paketoidun ruoka-annoksen. Paketoidun hyönteisen näköinen tapaus olikin itse hämähäkki, mikä otti heti laskeuduttuaan jalat alleen ja lähti kohti heinikkoa. Kiire tuli metsästämään hämähäkkiä vasta-astellulta asetelman pohjalta!

Kukot ja munarykelmät olivat paikoillaan, mutta ei mennyt kuin strömsöössä. Ikkuna ei mennyt kiinni vaan kupristi heinämattoa niin, että osa munista vieri lattialle. Saksilla heinämaton trimmausta ja menihän se ikkuna lopulta kiinni.

 

20230401tarvikkeet2.jpg

Puisista pienistä pääsiäikoristemunista olin joskus jo siistinyt rikkoutuneet nauhat pois ja munia oli tarkoitus käyttää ruohomunina. Lopputuloksessa sekä savikukot että käsinmaalatut koristemunat pääsivät paremmin esille kuin koskaan ennen. :)

 

20230401paasiaisikkuna2023.jpg

PÄÄSIÄISIKKUNA 2023