Sunnuntaina teimme retken Helsinkiin joulukadun avajaisiin.

Rautatietorille oli pystytetty luistelurata. Emme ehtineet jäädä kauemmin katselemaan luisteluita, koska oli jo kiire Senaatintorille päin!

Senaatintorille päästyämme pienessä telttakatoksessa bändi lauloi: "Anna mulle rahaa, ostan sillä kännykän, kaikilla muillakin on". ??!!! Varsinainen joulutunnelman nostatuslaulu. :(

Siirryimme kauemmaksi katoksesta portaiden suuntaan. Sinne alkoikin järjestäytyä tonttukuoro. Kattimatikainen kertoi omalla tavallaan joulun odotuksesta. Joulupukin ratikalla saapuminen jäi huomaamatta. Punanuttu olikin jo kirkon portailla.

Kuoro lauloi vain muutaman laulun, nekin englanniksi. Tänä vuonna ei päästy laulamaan kuoron mukana.

Joulukulkue lähti matkaan... Hei hei!

Joulupukki

Aleksinkadun jouluvalot oli sytytetty. Ihmisvirta lähti vaeltamaan. Jonotusta Stockmannin jouluikkunalla.

Lasten mielestä tämä kohta ikkunasta oli paras. "Hihii... hiiri syö kermavaahdot!"

Muina vuosina olimme saaneet laput, joilla sai lunastaa lapsille tonttulakit. Lappujen jakajia ei kohdalle osunut. Menimme silti totutusti Forumin aulaan. Kun luukulta kysyin olisiko jossain ollut lappuja, kertoi täti, että voi silti antaa lapsille lakit. Kiva :), neljä lakkia. Lakit päähän ja Joulupukkia tapaamaan! Joulupukki olikin iloisella tuulella, ehdotti kättelyn jälkeen laulua. Alkoikin hienosti... loppui joulupukin nauruun. Miten siinä niin kävi, kysyin lapsilta myöhemmin. Miksi te ette laulaneet? No, kun Joulupukki ei osannut, vastasi tyttö. Joulupukki oli laulanut: "Joulupukki, joulupukki, kattilat täynnä puuroo".

Kampin aukiolle oli tuotu viime vuonna Suomen suurin kuusi. Tänä vuonna alue oli autio, eikä Sokoksellakaan ollut varsinaista lasten jouluikkunaa. Oli vain nalleja ja alusasuja.

Puiden valot olivat kauniita.

Retken päätteeksi kotona piparin paistoa. Vihdoinkin ne joulun ensimmäiset piparit! Yhdessä taikinapaketillisessa ei kauan kestänyt. Oli niin paljon innokkaita leipojia. :)