Viikonloppuna teimme retken läheiseen metsään. Varustauduimme retkeen pienin muovipussein, jos vaikka löytyisi hyviä luonnon arkartelutarvikkeita, käpyjä ja keppejä.

Askartelutarvikkeiden metsästyksen ohessa etsimme kuvauskohteita, merkkejä syksyn saapumisesta. Erinäköiset sienet kiinnostivat lapsia.

Vielä eivät puut olleet ruskassa. Maasta löytyi muutamia punertavia varpuja ja jokunen syksyinen lehti.

Yllättäen askartelutarvike-etsintä vaihtuikin marjanpoiminnaksi. Paljon ei marjoja löytynyt, mutta innostus keräämiseen kasvoi, kun lupasimme lapsille marjasaaliista piirakkaa. Jopa eväät unohtuivat reppuun, kun keräsimme marjoja.

Metsässä oli muitakin. Pieni sammakko pääsi tarkastelun jälkeen sisarustensa luokse. Suuren kuusen alus paljasti puun olevan oravan ruokailupaikka.

Repussa olleet eväät, glögit ja piparit, nautittiin kotosalla askartelutarvikeiden kuivuessa ja marjasaaliin odotellessa leipomista.

Kun viime joulun jälkeen glögit menivät poistomyyntiin, hamstrasin silloin muutaman litran, ajatellen juuri näitä ulkoiluretkiä. Purkki glögiä maksoi vain 25 senttiä ja sattumalta, kun löysin viikolla myös "poisto"pipareita, tuli edullisten retkieväiden kokonaishinnaksi ainoastaan 50 senttiä!

Tässä vielä valmista marjapiirakkaa. Marjat on ripoteltu pullataikinalevylle ja vähän sokeria pintaan.