PORKKANALAATIKKO

  • 6 kpl porkkanoita
  • 1,5 dl riisiä
  • 5 dl maitoa
  • vajaa 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 kpl munia
  • korppujauhoja
  • voita

Kuori ja keitä porkkanapalat kypsiksi. Keitä riisi. Soseuta porkkanat. Lisää kypsän riisin joukkoon porkkanasose, maito, mausteet ja munat. Sekoita ja kaada seos uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare. Paista 175 asteessa 1,5 tuntia.

 

LANTTULAATIKKO

  • 2 pientä lanttua
  • vajaa 1 tl suolaa
  • 1 dl kermaa
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 2 munaa
  • 2 rkl siirappia
  • ripaus muskottipähkinää
  • vajaa 1 tl inkivääriä
  • keitinlientä
  • korppujauhoja
  • voita

Kuori ja paloittele lanttu. Keitä palat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinliemi talteen. Soseuta lantut. Turvota korppujauhot kermassa ja sekoita lanttusurvoksen joukkoon. Lisää munat, siirappi ja mausteet ja tarvittaessa keitinlientä. Sekoita tasaiseksi. Kaada uunivuokaan. Kuvioi pinta lusikalla ja ripottele sille korppujauhoja ja muutama voinokare. Paista 175 asteessa 1,5 tuntia.