pienipuupalatonttu1.12.13-normal.jpg

Ensimmäisen adventin aamuna 7 vuotias ja 11 vuotias saivat ihmetellä pöydälle ilmestynyttä joulukalenterikoria. Ihmetystä herätti myös pieni puupalatonttu. "Mistä tää pieni on ilmestynyt?", ihmetteli 7 vuotias ja piteli tonttua käsissään.

puupalatontut1.12.13-normal.jpg

Suurempi tonttu oli nähty jo amarylliksen juurella. Pienempi löytyi kirjahyllyn kaappeja siivotessa. Molemmat ovat aikas vanhoja tonttuja, kotoisin lasten mummolta.

puurokattila1.12.13-normal.jpg

Aamu jatkui siivoillessa. Samalla keittelin riisipuuron. Kirppikseltä löytynyt tonttulusikka pääsi pöytään annostelemaan sokeria puuroihin.

puurolautanen1.12.13-normal.jpg

Puurohetkessä oli vain 4 tonttua paikalla, sillä nuoriso nukkui?!

Ulkoilukävely ja kaupassa käyntiä. Ostin joulukalenterin itselleni.

Miehen tekemä porkkanakeitto ja 11 vuotiaan leipomat teeleivät maistuivat ulkoilun jälkeen. Herännyt esikoinen tunnisti tyhjän puurokattilan ja kiukutteli, että taasko hän oli jäänyt ilman puuroa? Mitäs siinä ruikutti, kun päiväruoka oli nenän edessä. :D

torttutalkoot1.12.13-normal.jpg

Joulutorttuja leipoutui.

Bratz1.12.13-normal.jpg

7 vuotias ja 11 vuotias saivat tehtäväkseen löytää viime vuoden Bratz -kalenterin ensimmäisen luukun asut Bratzien päälle. Viime vuotinen kalenteri olikin tosi hieno. Koko vuosi on nukeilla leikitty ja asutkin löytyivät. 7 vuotias luki joulusadun ja joulukalentereiden ensimmäiset luukut avattiin.

Adventtikynttelikköön ei ensimmäisenä adventtina löytynyt pitkiä kynttilöitä ja adventtitähtikin jäi laittamatta ikkunaan, mutta toisena adventtina sitten.