Tytär oli maininnut ennen joulukuun alkua, että "laitetaanhan me sähkökaapin päälle taas palikka, minkä päällä tonttu matkaa kohti jouluaattoa. Viime vuonna ei muistettu. Laitetaanhan tänä vuonna?"

20231130tonttu.jpg

30.11.23   Myöhään illalla, laitoin sähkökaapin päälle palikan paikoilleen ja tontun sen viereen. Päätin, etten itse auta tonttua liikkeissään vaan ainoastaan seurailen, pysyykö tonttu joulunodotuksessa ajantasalla.

20231201tonttu.jpg

1.12.23   Meillä oli jotenkin niin kiireinen päivä, ettei edes joulukalentereita ehditty avata. Tonttu oli kuitenkin lähtenyt matkaan. :)

20231202tonttu.jpg

2.12.23   Jälleen oli niin kiireinen päivä, että jouluttelun aloitus jäi. Pakkasin vieläkin keskeneräiseen joulukalenteriin yllätysluukkuja. Perheenjäsenillä oli hoidettavia menoja. Kun lopulta olisimme ehtineet istahtaa joulukalenterikynttilän ja joulukalentereiden äärelle, oli jo niin myöhä, että päätimme siirtää joulukalentereiden aloitusta vielä yhdellä vuorokaudella.

3.12.23   Aamulla, ensimmäisenä heränneenä, kurkistin sähkökaapin päälle. Kyllä, kiireistä huolimatta, sähkökaappitonttu oli pysynyt ajanjuoksussa mukana eilenkin ja oli liikahdellut. :)