Jo perinteeksi on tullut leipoa itsenäisyyspäivän jälkkäriksi suomenlippukuvioinen kääretorttu. Ohje ei vielä ole perinteinen, sillä tavallisesti olemme tehneet keittokirjasta, mutta tänä itsenäisyyspäivänä kokeilimme tätä. Väliin laitoimme mustikkahilloa ja päällä oli kaurakermaa, mikä kävi maitoallergikoillekin. Hyvin maistui ja yhdestä, enemmän nompparelleja sisältävästä, viipaleesta kiisteltiin kovasti, kuka sen saa :D.

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

    1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Vuoraa reunallinen uunipelti paperilla.

    2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos sekoittaen. Levitä taikina pellille ja paista torttua uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

    3. Ripottele pellin mittaiselle leivinpaperille vähän sokeria ja kumoa torttu sille. Irrota alustana ollut leivinpaperi.

    4. Levitä täyte torttulevylle ja kääri se rullalle paperin avulla. Kääri alku tiukkaan sormilla painellen ja jätä saumakohta piiloon.

    5. Anna tortun jäähtyä paperiin käärittynä.

    6. Päällystä mieleiseksi kermavaahdolla ja nompparelleilla.