kalenterintekoa2.10.15.jpg

Tänä vuonna joulukalenteri-ideoita tulvii. Kaikki ideat ovat kuitenkin osuneet 9 vuotiaan kalentereiksi. Saako meillä joulukuussa vain eräs kalentereita ja samantien useamman? En kuitenkaan voinut olla tätäkään ideaa toteuttamatta, kun kirppislöydöt osuivat niin kohdalle.

Pari päivää pyörittelin kirppiksellä erästä pussukkaa (1,50 €), josta ajattelin, että olisi sopiva johonkin, mutta mihin? Sitten syyskuun viimeisenä päivänä napsahti. Toisesta pöydästä löytyi pari pikku pussukkaa (á 2,50 €) samaan aiheeseen sopivaa pikkutavataa, joten kiire tuli pari päivää aiemmin pyöritellyn pussukan luokse. Onneksi ensimmäinen pussukka löytyi vielä pöydästä, sillä siitä tuli kalenterin 24. luukku. Kahdesta muusta pussukasta raakkasin piirrellyt, saksitut tai muuten vain toista aihetta olevat tapaukset pois. Kaiken kaikkiaan kalenteriluukkujen sisältöjen hinnaksi tuli 6,50 €. Heti ostopäivänä järjestin yllätykset vanhaan kalenteriaihioon odottamaan parempaa kalenterin jatkohetkeä.

Yhtään ei olisi ollut ylimääräistä aikaa tänäänkään, mutta järjestin sitä kuitenkin väkisin. Tuli sellainen olo, että tämänkin kalenterin luukut oli kuvattava muistoksi. Pienille esineille etsin hyvää kuvaustaustaa ja keksinkin kivan leivinpaperista! Sitä vain taivuttaen kuvattavan taakse ja asettelemaan kuvattavia paikoilleen. Hops! Kaikki eivät ihan helposti pysyneet pystyssä, mutta salamyhkäiset hommani ehdin toteuttaa. Vain jouluaaton luukku jäi vielä kuvaamatta.

Nyt näille lahjakääreitä askartelemaan! Hyvällä mallilla tämäkin kalenteri, sillä joulukuun alkuun on 8½ viikkoa. :)