paprikat12.10.15.jpg

Monessa pienemmässä erässä ottamani pihan siivous edistyi 12.10. loppusuoralle. Viimeiset puolikuolleet ruukkukasvit pääsivät kompostiin ja pihakalusteet pesuun. Iso apu oli, kun sain hommaan siivousapua. 16 vuotiaan kanssa kiikutin kalusteita suihkuun ja kuivauksen kautta takaisin paikoilleen. Pihan syyssiivous tuli lopultakin hoidettua valmiiksi. :)

Puoliraaka loppusato jakaantui patoihin, pitsaan ja pannukakkuun. Muutamalle ruukkupaprikalle annoin vielä lisäaikaa ja kannoin ne sisälle. Yksi isompi paprika jäi vielä pihalle. Ihmetyksekseni se vain jatkoi eloaan yökylmistä huolimatta ja kypsytti satoaan. Urhealle paprikalle piti raivata ikkunalta tilaa ja viimeinenkin paprika pääsi sisätiloihin 27.10.

Piha alkoi siivouksen jälkeen kaipaamaan syyssomistetta; kanervoita ja ulkovaloja. Lupasin, että siivousurakan jälkeen käydään puutarhamyymälässä. Toteutimmekin retken, mutta kanervat kalpenivat kaupassa jo saapuneiden joulukukkien rinnalla ja ostimmekin kauden ensimmäiset joulukukat jo 15. lokakuuta!