20210930raasteviikot1.jpg

20.9.21 otin pitkästä pitkästä aikaa vanhan monitoimikoneemme käyttöön. Ei ollut hetken huumaa uudelleen tutustuminen koneeseen vaan ystävyys on kestänyt jo kymmenen päivää! Ollaankin alettu puhumaan raasteviikoista. ;)

Vielä kun jotenkin muistan, kirjaan ylös aineksia, mitä näihin 25.-30.9.21 aikavälin laatikoihin on suurinpiirtein mennyt:

  • punajuuri-aurajuusto-sipuli
  • porkkana-kasvisliemikuutio-tumma puuroriisi-kananmuna (porkkanalaatikkoainekset)
  • lanttu-ruokakerma/korppujauho-kananmuna (lanttulaatikkoainekset)
  • peruna-sipuli-palsternakka-oktoberfest valkoinen makkara-ruokakerma
  • porkkanalaatikkoainekset-broilersuikale
  • peruna-porkkana-sipuli-palsternakka-lohijauheliha-tonnikala öljyssä
  • porkkanalaatikkoainekset-kananpojan paistisuikale
  • peruna-punajuuri-pinaatti-persilja-salaattijuusto

Kanan sekoittaminen porkkanalaatikkoon on osoittautunut nuorison suosikiksi ja kaikki muutkin kokeilut ovat olleet oikein hyviä. Paistossa laatikot ovat olleet tunnin folion alla ja toisen tunnin ilman foliota 180 asteessa. Välillä on uuniin laitettu ensimmäinen laatikko ollut pidempäänkin folion alla kypsymässä jos toinen uuniin menevä laatikko on ollut vielä kokoamisvaiheessa.

Uunin vaihdon jälkeen huomasin, että uuden uunin sisämitta oli eri kokoa, mitä vanhassa uunissamme oli. Kaksi isoa uunivuokaamme eivät enää mahtuneet yhtaikaa uuniin vaan piti hankkia uusia vuokia. Kaksi Kultakeramiikan Bistro uunivuoakaa olivat tähän sopivan mittaisia. Vuoat mahtuivat juuri sopivasti vierekkäin, eikä uuniin jäänyt hukkatilaa. Tarpeeksi korkeat laidatkin niin kerralla mahtui suurempi erä. Vielä kun olisi kannet niin ei tarvitsisi vedellä foliota paistosuojaksi.