Vanha joulutähti oli ostettu melkein vuosi sitten. Sehän tiesi sitä, että joulukukat alkavat olla taas myynnissä. Tein 7 vuotiaan kanssa kivan pyhäinpäiväretken puutarhamyymälään. Ajatuksena oli lähteä tutkimaan, löytyisikö joulukukkia. Mainokset luettuani, tiesin punaisista amarylliksistä, joten tyhjin käsin ei tarvitsisi palata kotiin. ;)

Ensin löytyi joulutähtiä, eikun kukissa lukikin syystähtiä?! Milloin syystähti muuttuu joulutähdeksi?

syyst%C3%A4hti2.11.13-normal.jpg

Kaikki näyttivät kovasti värjätyn oloisilta, mutta tähän yhteen yksilöön molempien silmät jäivät. Se on meidän <3.

Punaiset amarylliksetkin löytyivät. Jäimme pitkäksi aikaa valitsemaan kahta parasta yksilöä. Saimme aluksi olla ihan kahdestaan valitsemassa, sillä muuta yleisöä kiinnosti lähinnä vain syksyn kanervat. Magneetti-ilmiö kuitenkin tapahtui taas jälleen. Mieheni on ajat sitten huomannut saman, miltä itsestänikin on tuntunut. Jos kumarrun johonkin alelaariin, muutkin ryntäävät katsomaan ja melkein tulee kilpailua. Minut pitäisi kuulemma palkata tavarataloon kurkkimaan tavaroita niin kauppa kävisi :D. Kukat alkoivat yhtäkkiä kadota, äsken vielä ihan koskemattomasta kärrystä. Meilläkin oli onnellisesti kärryissä ne kaksi huolella valittua yksilöä...

... kunnes, sain päähäni, että voitaisiin vielä katsoa, löytyykö amaryllisten sipuleita, niitä erikoisempia värejä.

Ei päästy sipuliosastolle, sillä punaisten amaryllisten, nyt jo puolillaan olevan kärryn, vierestä löytyi pöytä vailla suurempia kylttejä. Kun oikein pyödän amarylliksiä tutki, löytyi ruukuista pieniä tarroja... kirjavia, vaaleanpunaisia, valkoisia. Juuri niitä erikoisempia värejä, mitä salaa toivoin löytäväni! Punaiset palautettiin takaisin kärryyn, mutta kolme erikoista lähti mukaan.

amaryllikset2.11.13-normal.jpg

Näitä on ihana seurata. Näyttävät samanlaisilta, mutta kukista pitäisi tulla erilaisia.

kukat2.11.13-normal.jpg