Miehen kanssa kävin kävelylenkillä ja poikkesimme samalla katsastamaan puutarhamyymälän joulukukkavalikoimaa. Mainoksessa oli mainintaa jouluruusuista ja nimensä takia tahdoin pienen sellaisen. Samalla olin päättänyt ostaa amarylliksen, mikäli erikoisvärejä olisi saatavilla.

Pientä jouluruusua ei meinannut löytyä. Oli vain isoja yksilöitä, joten siirryttiin katsomaan amarylliksiä. Nähtävästi olin sillä tuulella, ettei mikään kelpaa, kun kiersin ja kaarsin amaryllisten ympärillä, mutta valintaa ei tullut tehtyä. Jos otetaankin ihan pieni punainen pikkujouluamaryllis.

Pieni "Hippeastrum Red" oli valittu. Sitten löytyi nupullaan oleva amaryllis, minkä edessä luki "tumman punainen" ja kassalle matkatessa löytyi se pieni jouluruusukin, mitä lähdettiin hakemaan. Kolme ensimmäistä joulukukkaa täksi jouluksi oli valittu :)

jouluruusu20201116.jpg

Selittelin kaikille, että tämä se on sitten jouluruusu. Ei kuulemma ollut kovinkaan jouluinen. 21v. sanoi seinäruusuksi. ;D

jouluruusu202011162.jpg

                              Jouluruusu Helleborus White

Pientä tuunailua siis piti tehdä. Vaihdoin kukan punaiseen ruukkuun. Lopulta kaikki kolme uutta joulukukkaa ja viime vuoden joulutähti löysivät paikkansa pyörivältä alustalta, mihin voinkin jatkossa tehdä tämän vuoden joulukukista asetelmaa.