Löysin tämän kirjoituksen luonnosten seasta ja etsin arkistoista siihen kuuluvat kuvat. Oi niitä aikoja. :)

20140624puurox.jpg

Tasan puolen vuoden päästä on jouluaatto! Tasakuukausipäivää juhlistettiin riisipuuron keitolla. 13 vuotiaalle ja 8 vuotiaalle palautui mieleen, kuinka käsi puutui puurokattilaa hämmentäessä ;).

Ajattele, ensin hämmennät kauan ja sitten se puuro häviää hetkessä.

Epäreilua, sanoi 13 v.

Ensimmäistä kertaa keittelimme puuron tummista puuroriiseistä. Keittoannoksessa oli riisiä 3 desiä, mutta ei meinannut riittää meidän 6 hengen porukalle, kun osa olisi tahtonut ottaa lisäannoksen.

Mies oli keittelyn aikana kallistanut itsensä nokosille. Naureskelin tytöille, että tehdään nukkuvalle isälle jekku ja käydään herättämässä, ikäänkuin olisi jouluaatto. Jalkapalloselostus telkasta pois ja joululauluja laulellen herättelemään. "Mitä sä täällä nukut jouluaattona! Tule joulupuurolle!  ... höh, ei mennyt halpaan ;).

Puuron kanssa oli tarjolla kanelia, sokeria, luumupilttiä ja kuivattuja luumuja. Kuivatut luumut oli itseasiassa varattu viime jouluaaton luumusoppaan, mikä jäi silloin tekemättä. Nyt onkin hyvä hetki kurkkia kaappien ylähyllyt, ettei vain löytyisi muitakin kätköjä ennenkuin päivämäärät vanhenevat.

Vanha marmorikynttilä löytyi viime viikonloppuna kellarista, kun sain miehen kanssa siivouspuuskan kellarin siivoukseen. Kynttilä on joltain joululta monen vuoden takaa, eiköhän ollut kellasissakin majaillut jo ainakin kaksi vuotta.

Puurohetkeen 8 vuotias haki pehmolelukätköistään poron, minkä sivua painaessa kuultiin jouluisia sävelmiä.

Puuron jälkeen mies alkoi kyselemään, että kai te joulutortutkin paistoitte pakkasesta? Niin se joulupuuro ja kynttilän tuoksu teki tehtävänsä. Lisää joulua!

Pakkasesta löytyi vain puolikas paketillinen taikinaa, mutta kyllä siitä joulutorttumaistiaiset saatiin. 13 vuotias oli varannut leivonnan itselleen, mutta 17 vuotias nappasi homman toiselta. 8 vuotias katosi salaperäisesti huoneeseensa ja palasi lippujen kanssa, millä pääsi jouluesitykseen.

20140624jouluesitysx.jpg

13 vuotias uurasti jouluesityslavasteiden kimpussa. Joulutortut olivat paistuneet, mutta niitä sai syödä katsomossa vasta esityksen alettua. :)

148.jpg