Joka kerta ikkunan avain on hukassa, mutta joka kerta avain on löytynytkin. Yöllistä kolinaa. Milloin ikkunankarmi, ikkunaa avatessa, kopsahtelee keittiön lamppuun... milloin ikkunan väliin asetellut lumiset kuuset kaatuilevat.

  285062.jpg

Lumisadeikkuna sai lumimatolleen asukit. Päähenkilö, lumipalloja heittelevä pukki, löytyi päivällä kirpputorilta (0,50 e). Vaikka keramisia tonttuja onkin jo aika paljon, on tavaksi tullut ostaa joka joululle aina yksi uusi. Lumisten kuusien tilalla on tälläkertaa muutama havunoksa. Koristekuuset olin pakannut näemmä niin hyvin, ettei niitä löytynyt. 

Tuli täysin erinäköinen ikkuna, kuin viime vuonna. Hyvä, sillä viime jouluna alkoi meillä uusi perinne. Ehdotin tuolloin esikoiselle ikkunan valmistuttua, josko hän keksisi ja kirjoittaisi meille ikkunasta joulusadun. Sehän olisi niin kiva kuulla aattoaamun puuropöydässä. Satu saatiinkin, vaikka innostus sadun kirjoittamiseen oli aluksi hivenen laimeaa.

Tänä vuonna saatetaan saada kaksikin satua. Kun ehdotin kahdelle vanhemmalle lapselle joulusadun yhteiskirjoitusta, ekaluokkalainen ilmoitti heti haluavansa kirjoittaa ihan oman sadun. :)