Perinteisesti meillä on ollut koulujen alkua edeltävänä iltana kynäpeijaiset, mutta eilisiltana meno oli hieman erilaisempaa kuin joskus muinoin. Peruskoululaisten määrä on taloudessa kutistunut yhteen yhdeksäsluokkalaiseen, eikä hänellä ollut mitään erityisiä koulutarviketoiveita, koska kaikenlaista löytyi jo entuudestaan. Ainoastaan jos lyijytäytettä ja kunnon kalenterin saisi. Nämä hankinnat tehtiinkin sitten alkuviikosta yhdessä, että varmasti tulee mieleinen kalenteri. :)

Jotain ohjelmaa tahdoin kuitenkin iltaan, sillä onhan koulun alkua kiva juhlistaa.

20210811koulunakki.jpg

Korkeat jalalliset vichylasit kilautettiin yhteen ja iltapalaksi sai tehdä koulunäkkäreitä erilaisin höystein.

20210811palat.jpg

Pelikaapista olimme alkaneet, heinäkuun puolella, siivoamaan pitkään käyttämättöminä olleita pelejä kiertoon. Seuraavana oli vuorossa kouluaiheinen 500 palan palapeli, minkä palat olin illan alussa kääntänyt valmiiksi alustalle. Palat vetivät ensimmäisenä 19 vuotiasta puoleensa, joka aloitti reunapalojen kasauksen, 15 vuotias laittoi ohessa muutaman palan, loppukahinoissa siirrettiin palapeli alustoineen ruokapöydälle ja 19 vuotiaan kanssa ratkaisin pelin loppuun.

20210811koulupalapeli.jpg

Hurjalta näytti palapelin koulupäivä! Yksi pala puuttui pelistä, joten osoitteeksi tuli pahvin keräys. Tämän kasaamisesta tuli kuitenkin kiva ohjelmanumero iltaan ja kaappia tuli siivottua. :)

Miksihän nämä palapelit ovatkin aina niin isoissa tilaa vievissä laatikoissa?