kuusi20201221.jpg

Kuusi piti käydä tänä vuonna ostamassa jo paljon aikaisemmin. Olemme monena vuotena huomanneet, että joulukuun 21. päivän aikoihin viedään jo viimeisiä kuusia ja valinta menee silloin vaikeaksi.

14 vuotiaan tontun kanssa pikasiivosin ensin pihaa kuusta varten. Pari lyhistynyttä Halloweenin aikaista kurpitsaa piti lapioida pihapöydältä kompostiin. :o

Kello 19 aikoihin perheen isä, äiti ja 14 vuotias lähtivät reippaasti kuusikauppaa kohti. +3 astetta ja vesisadetta. Seuralaisilla oli niin kova kävelyvauhti, että puutarhamyymälään päästyämme laitoin jarrut päälle, halusin fiilistellä tapahtumaa, kuusen valinta on aina ollut kiva juttu, joten kiire pois.

En meinannut millään löytää hyväksyttävää kuusta. Kaikkia oli jollain tavalla käyty latvasta katkomassa. 14 vuotias valitsi jo alussa mieleisen kuusen, mitä en sitäkään heti huolinut, mutta olihan se sittenkin paras. Tavallisesti olemme valinneet juurikin se kuusen, mihin ensiksi on tartuttu. Niin kävi nytkin. Kuusi maksoi tänä vuonna 30€.

Mies ja 14 vuotias kantoivat sinnikkäästi, vesisateesta huolimatta, kuusen kotiin. Hienoa, siellä se pihalla nyt odottelee, että saadaan siivoilut tehtyä ja toivottavasti kuusi pääsee aaton aattona sisälle.