pannukakku13.10.15.jpg

Suolaisia pannukakkuja ei olla juurikaan paisteltu. Kun pitkästä aikaa tuli sellainen tehtyä, tuli ahaa-elämys, että näitähän pitäisi harrastaa useammin. Helppotekoinen iltapala tai välipala, minkä makuja voi helposti muunnella ja voi heittää sekaan vaikka tähteeksi jääneitä kinkkusiivuja.

Perustaikinassani oli:

  • 4 kananmunaa
  • 1 l maitoa (osana voi olla maustamattoman jogurtin tai piimäpurkin pohjat)
  • vähän öljyä
  • noin 1 tl suolaa (tai vähemmän, riippuen täytteiden suolaisuudesta)

pannukakkupalat13.10.15.jpg

Porukka luuli syövänsä kinkkutäytteistä pannukakkua. Nuorisokin söi hyvällä ruokahalulla, vaikkeivat tavallisesti halua syödä perusmakkaroita. Hyvän makunsa osasyllisenä taisi olla omakasvattamat paprikat. Täytteessä oli paprikoiden lisäksi pakastepinaattia, sipulia ja uunilenkkiä.