20210224kappa.jpg

Joulusta oli jo kaksi kuukautta ja meillä repsotti vielä joulukapat ikkunoissa. Mitä, mitä! Niissähän näkyi olevan reikä, mistä kevätaurinko paistoi sisälle. Ehkä voin ensi jouluksi katsella uutta verhokappaa, vaikka jo nyt tiedän, että 14 vuotias joulutonttu vastustaisi uutta viritystä, sillä nämä punaiset kapat ovat olleet hänen lapsuudessaan aina, joka joulu.

24. päivänä katselin kotia siivousmielessä, mitä joulusta muistuttavaa oli vielä näkösällä.

Kirjahyllyn päältä löytyi enkelikello, joulukatukynttilä ja adventtikynttelikkö. Kaksi ensimmäistä pääsivät laatikoihin ja adventtikynttelikkökin pois paraatipaikalta odottelemaan puhdistusta ja oikeaa säilöntäpaikkaa.

20210224kukat.jpg

Meinasin katkaista amarylliksen viimeisen varren, mutta onneksi en tehnyt sitä hätiköiden. Kahden kuihtuneen kukan välissä oli piilossa vielä yksi aukeamaisillaan oleva kukka. :) Myös jouluruusu sai siistimisen jälkeen jatkoaikaa. Vaikkei saatukaan kukkaa menestymään joulun aikaan, pienet uudet vihreät lehdenalut näyttävät nyt keväiselle.

Joulukapat lähtivät ikkunasta. Puistelun jälkeen paketoin ne odottamaan kohtaloaan, pääsevätkö kapat vielä ensi jouluna ikkunaan vai näkyykö siellä sitten jotain muuta?