Aaton aatto! Vielä ehtii saada kaiken tehdyksi ja aion nauttia jokaisesta joulun tekemisen hetkestä...

 

7.45   Maa valkoinen ja lunta satoi. Aamukahvia. Tiedostojen siirtoa, että kamerassa ja tietokoneessa on riittävästi tilaa tuleville joulumuistoille.

10.00   Miehelle hyvät huomenet ja tilannepäivitys päivän touhuista.

11 - 11.55   Sohvan suojapeitto pesukoneeseen. Perunoiden ja punajuurien pesu tuuvinkia ja rosollia varten. Tuuvinkiperunat kiehumassa klo 11.45. Punajuuret kiehumassa klo 11.55.

12 - 12.45   Miehen kanssa aamupalaleipähetkellä. Samalla ostoslistojen päivitys.

13 - 14.20   Pyykkihuoltoa. Tuuvinkiperunoiden kuorintaa ja survontaa. Kahden nuorisotontun liikeitä alkoi näkyä. Mies tyhjäsi ensimmäiset kauppakassit ja lähti kauppaan uudestaan. Tuuvinkiperunat imeltymässä klo 14.20.

15   Vikat pyykit pesukoneesta. Pesukone joululomalle.

16 - 16.40   Kuuselle tilaa olohuoneeseen. Mattojen puistelut.

Mies katosikin kaupoille koko illaksi? Tuuvingin imeltymiseen lisävauhtia uunin miedosta lämmöstä. Nuoriso nysvää jotain omissa huoneissaan? Mies kotiutui klo 19.20.

20   Pakkaustontulta viestiä, että kaikki lahjat on pakattu. Lahjat pitää lastata vielä rekeen, mutta yksi tonttu väittää, että jotain on kesken ja tarvitsee vielä pakkauspöytää.

Nyt vasta pari tonttua heräsivät omiin sotkuihinsa ja imuroivat vimmatusti. Itse menin jo lepomoodiin. Youtubesta joululauluja.

20.45   Tuuvinki uunissa. Paistossa menee ainakin kaksi tuntia.

...