Jääkaappiin oli jäänyt iso punajuurisäkki. Minne olikaan jäänyt tämän joulun rosollin teko? Onneksi punajuuria voi käyttää muuhunkin.
Kokeilin Kotilieden jauheliha-punajuurilaatikkoa hieman muunnellen. Niin hyvää tuli, että tätä pitää tehdä toistekin. :)
- 3 keskikokoista punajuurta
- 2 perunaa
- 1 sipuli
- 400 g paistijauhelihaa
- 2 dl keitettyjä rikottuja ohrasuurimoita
- pieni lättänä rasia kevytsulatejuustoa (100-200 g ?)
- 1 dl kermaa
- myllystä mustapippuria
- vähän suolaa ja timjamia
Pilko punajuuret kapeiksi tikuiksi, perunat hieman leveämmiksi tikuiksi. Silppua sipuli. Paista jauheliha pannulla omassa rasvassaan, lisää sipulisilppu, kuullota. Lisää muut ainekset jauheliha-sipulisilpun joukkoon, sekoita. Paista uunivuoassa folion alla 150 asteessa ensin 1,5 tuntia, poista folio ja paista vielä puoli tuntia 175 asteessa.
Kommentit