Jääkaappiin oli jäänyt iso punajuurisäkki. Minne olikaan jäänyt tämän joulun rosollin teko? Onneksi punajuuria voi käyttää muuhunkin.

Kokeilin Kotilieden jauheliha-punajuurilaatikkoa hieman muunnellen. Niin hyvää tuli, että tätä pitää tehdä toistekin :).

  • 3 keskikokoista punajuurta
  • 2 perunaa
  • 1 sipuli
  • 400 g paistijauhelihaa
  • 2 dl keitettyjä rikottuja ohrasuurimoita
  • pieni lättänä rasia kevytsulatejuustoa (100-200 g ?)
  • 1 dl kermaa
  • myllystä mustapippuria
  • vähän suolaa ja timjamia

Pilko punajuuret kapeiksi tikuiksi, perunat hieman leveämmiksi tikuiksi. Silppua sipuli. Paista jauheliha pannulla omassa rasvassaan, lisää sipulisilppu, kuullota. Lisää muut ainekset jauheliha-sipulisilpun joukkoon, sekoita. Paista uunivuoassa folion alla 150 asteessa ensin 1,5 tuntia, poista folio ja paista vielä puoli tuntia 175 asteessa.