20230714hama1.jpg

14.7.23

Jo pidemmän aikaan olen ajatellut, että jonain päivänä alan tehdä lastenhuoneiden lattioilta pelastetuista helmistä joulukoristeita. Niitä olisikin kiva jouluisin tarkastella, että tuolta niitä lattialla pyörineitä tutun näköisiä helmiä sitten lopulta löytyy. Sössöt meinasivat helposti mennä imuriin, mutta riensin useasti pelastamaan rikkalapiolla askartelutarvikkeita, mitä hiljakseen olen lajitellut pieniin pussukoihin ja rasioihin.

 

20230714hama2.jpg

Tänään oli se päivä, kun ihan ensimmäistä kertaa aloin tähän kierrätysaskartelupuuhaan. Ensimmäinen projekti oli syntymäpäivänumero tyttärelle. Mitä ihmettä? Yksi näillä hamahelmillä leikkinyt tytär tulee jo 24 vuotiaaksi!

Ihan ei valmiiksi lajitellut vihreät helmet riittäneet numeron taustaksi, mutta sain puuttuvat vihreät helmet pussista, mistä löytyi myös tyttärien itse askartelemia hamahelmikäsikoruja.

Seuraava vaihe, hamahelmien silitys, olikin aikanaan jäänyt aivan mysteeriksi. Monesti lasten vaivalla tehdyt hamahelmiasettelut jäivät liian pitkäksi aikaa odottamaan silitystä ja kaatuivat ennen kiinnitystä. Turhauttavaahan se oli, eikä hamahelmeilystä siksi tullut koskaan suosikkia.

 

20230714hama3.jpg

Meinasi tästäkin askartelusta tulla ihan susi. Ensin silitysrauta oli varovaisesti liian miedolla lämmölla. Kun otin leivinpaperin pinnasta pois, helmet sinkosivat ympäriinsä ja piti koota numero alustalle uudestaan.

Nostin raudan lämpöä kahteen pisteeseen ja silittelin leivinpaperin välissä olevaa numerolaattaa molemmin puolin. Meinasi olla jo valmista, mutta jatkoin silittelyä sittenkin vielä, päätin, että kaikki hamahelmien reijät olisivat umpeen sulatetut. Hyvä tuli. Olipa terapeuttista. :)

Numerolaatasta tulee tyttärelle syntymäpäiväkaulakorumitali, mikä ripustetaan kaulaan juurikin syntymäpäivän oikealla kellonajalla. Ehkä laatta palvelee myöhemmin joulukalenterin 24. luukun merkkinä.