20211218kuusi.jpg

Tänä vuonna päätettiin aikaistaa kuusen oston ajankohtaa, sillä viime vuosina on tuntunut, että muut ovat ehtineet ostaa parhaat päältä. Kalenterista valittiin päiväksi 18.12. ja kellonajaksi noin auringon laskuaika, sillä hieman hämärässä olisi tunnelmallista kantaa kuusi kotiin.

Aiemmin olin naureskellut, että mies kuitenkin tahtoi taas perinteiseen tapaan tarkistaa kaikkien kuusikauppojen tarjonnan, vaikka kuitenkin päätyisimme ostamaan kuusen puutarhamyymälästä. :D Ei kuitenkaan lähtenyt tällä kertaa juoksuttamaan meitä muita muihin myymälöihin vaan kävi itseksensä pyöräilemässä muissa kuusien ostopaikoissa ennen kuin pääsimme matkaan.

Keli oli lumeton noin +3 astetta. Mies ja 15v. olivat kuusen kantajina ja itse pyörin innokkaana hetken ikuistajana. Niin olivat kuuset menneet hyvin kaupaksi, että pientä kilpailua oli. Kun otin takanani olevista kuusista yleiskuvaa, riensi jo joku miesasiakas kiireesti tarkistamaan, oliko kuvaamassani suunnassa hyviä kuusia. Niin kuusirivistö vain harveni, kun asiakkaita oli paljon. Varmuuden vuoksi piti varata yhtä kelvollista kuusta kärryssä, ettemme jäisi täysin ilman.

Tällä kertaa valinta ei osunut perinteisesti siihen ensiksi tarrattuun yksilöön vaan arvoimme lopulta kahden kuusen välillä. 15 vuotiaan valitsema kuusi voitti. Hinnaksi tuli 39,90€ ja ensi vuonna täytyy aikaistaa kuusen ostohetkeä tästäkin.