Joulukalenterien täytön osalta voin hivenen huokaista. Vihdoin selvisi tämän vuoden yllätykset ristipistokalenteriin. Ideointi vaati parin päivän kaupassa juoksun.

Viime vuotinen idea, pallopalapelien osat ja joulutarroja, oli niin onnistunut, että tänäkin vuonna on kalentereihin tulossa samantyyppistä sisältöä. Aluksi ostinkin kolme jouluaiheista pallopalapeliä, kunnes kotona onneksi tarkistin, että kaksi palloista olivatkin tismalleen samanlaisia, kuin viimevuonna :o. Pallojen palautus takaisin kauppaan, enkä vaihtanutkaan toisiin palloihin. Sain tosi kivan idean kahden kouluikäisen kalentereiksi...

Tuleva idea vaatii vanhemmilta yöllistä palapelin (500 palaa) kasaamista ja pala-alueiden jakamista. Mielellään joka päivälle, isosta palapelistä, aukenisi pieni jotain esittävä kuva-alue, eikä esimerkiksi pelkkää taivasta. Kun paloja on 500 ja kalenterin saajia kaksi, tulee kummallekin 10-11 palaa päivässä. Luulisi siinä olevan päivittäin kivaa tekemistä, kun vielä voi oman pelialueen palat yhdistää sisaruksen kanssa. Vaatii tosin suunnittelua, että viereiset kuva-alueet tulisivat yhtäaikaa tai, että uudet palat yhdistyisivät jo paljastuneisiin paloihin.

Jouluisten tarrojen löytäminen oli tänävuonna työn takana. Olisi vain heti pitänyt aloittaa Tiimarista. Tuli nimittäin juostua läpi isoja tavarataloja, eikä löytynyt kuin muutama tarrakanditaatti. Ajattelin vaihtaa tarrat jo kiiltokuviin, mutta jouluisia kiiltokuvia löytyi vieläkin vähemmän. Tasan nolla kappaletta.

Yöllisiä mahdollisia askarteluhetkiä, ennen joulukuuta on jäljellä enää 9 yötä!

Hui, tarrojen jakamista, palapelin tekoa ja palojen jakamista, paperipussukoiden tekoa ja täyttämistä, ristipistotonttu on vielä pahasti kesken. Onneksi kalenterikynttilä on jo löytynyt. :)