Eteisen naulakosta on kaikki kesä/välikausivaatetus ja kengät laitettu talvisäilöön. Kiitos 7v. apulaisen. Hän tahtoi ottaa eteisen kenkälajittelun omaksi hommakseen ja tekikin sen huolella. :)

Siivousintoa seuratessa, tuli mieleen tonttulakit. Niiden sijainti piti paikantaa... löytyivätkin! Monessa lakissa onkin ommeltavaa. Kulkusia on hukassa ja sitä rataa... työlistalle! Löytyi niitä ehjiäkin lakkeja ensihätään. Nyt meillä tehdäänkin jo pieniä siivousprojekteja tonttulakki päässä. Tonttulakissa on voimaa! Kannattaa kokeilla lapsiperheissä! Siitä, kuka saa lakaista lattian tai imuroida saattaa tulla kilpailua. :D

4v. ihmetteli ääneen, "Mitä äiti tekee?". Äiti laittoi aamusella lakin päähänsä ja kipusi jakkaralle keittiön yläkaappeja siivoamaan. "Parasta ennen" -päivämäärillä uhkailevat jauhot lähempään tarkasteluun. Mitä voidaan vielä käyttää ja mitkä heitetään pois. Hyllyjen pyyhkintää... hmm... kuinka on mahdollista, että irrallaan olevia keksejä ja niiden muruja löytyy ylimmältä hyllyltä? :o ... sinnehän ylettyy vain yksi perheenjäsen. :D

Siivottua hyllyä vartioimaan hain (laatikosta nro 43) tontun, minkä anoppi on aikoinaan tehnyt. Tonttu on tehty vessapaperihylsyn päälle neuloen.

Tälle tontulle ei tätä ennen ollut löytynyt vielä sitä "omaa" paikkaa... nyt löytyi!

Tästä saattaa tulla meidän perheen uusi perinne. Tonttu hyllylle muistuttamaan siivotusta kaapista. Tästä lähin tavarat paikoilleen! Lapset halusivat nähdä monta kertaa avatun kaapin ja tontun. Vielä en haluaisi nähdä pöydillä tonttuja, mutta kaapeista kurkkaavat ovat ihan ok.