Perinteisesti kävi eli joulukalenterin täyttö oli vähän myöhässä. Pääasia, että saatiin valmiiksi ja mieluinen tuli. Psst! Ei tingitty viidensadan palan palapelin kokoamisesta, vaikka mies sitä ehdottikin. Eipä olla aiemmin koottu palapeliä yhdessä ja vielä yöllä. :D

Joulukalenteri on kiinnitetty kaapin kylkeen keittiöikkunan viereen. Niin korkealle, että pakettien hakuun täytyy käyttää jakkaraa ja ensimmäisissä luukuissa aikuisen täytyy auttaa.

Tältä kalenteri näyttää 5v. tasolta. Viisivuotiaan luukut on eroteltu vaaleanpunaisella nauhalla.

Koska omatekemä tontturistipistokalenteri ei valmistunut ajoissa, piti vanhaan kalenteriin laittaa peräti kolmen lapsen yllätykset! Nuorin lapsista sai kaupan kuvakalenterin. Muovirenkaat ovat kovilla ja kangas venytyksellä.

Vanhin lapsista mietti tontturistipistoa tehdessäni, että kumpaankohan kalenteriin hän haluaisi yllätykset. Tuli lopulta siihen tulokseen, että ehkä vanhaan sittenkin, koska on niin kiva nähdä luukkua irrottaessa, mikä kuva kalenterin pinnassa olikaan. Tonttujen tekemisiä ei kuulemma kunnolla muista. Tänä vuonna on totisesti kalenterin pinta hyvin piillotettu. :D

Sain kalenterin seinälle 2.12. aamuksi, mutta koska pitkitimme luukkujen availua liian myöhäiseksi iltaan, siirsimme aloitusta vielä yhdellä päivällä. Palapelien kasaaminen juuri ennen nukkumaan menoa ei tuntunut hyvälle idealle. Parempi olla vähän enempi aikaa, että kukin saa kasata omansa kaikessa rauhassa. Tänään saa avata kerralla kolme luukkua.

Välillä poltellaan kalenterikynttilää ajan tasalle. Eilisellä iltapalalla, emme päässeet kovin paljon tätä pidemmälle :).