adventtikynttelik%C3%B6nputsaus25.11.13-

Kun adventtikynttelikkö putkahti joulunodotuslaatikosta, 7 vuotias kysyi heti, saisiko hän kiillottaa kynttelikön. Hyvin oli muistissa siskosten kilpailut, kuka saa laittaa kynttelikön kuntoon. :D

Ihana oli seurata 7 vuotiaan tarmoa. Samalla sain idean, että voisipa sitä käydä kirpputorilla katsomassa, löytyisikö adventtikynttelikköön sopivia mansetteja. Vanhat olivat ajat sitten rikkoutuneet, mutta hyvässä muistissa oli, millaiset ne olivat.

adventtikynttelik%C3%B6nmansetit26.11.13

              Nämä + kaksi risutähteä (ei kuvassa) maksoivat yhteensä 2 euroa

Adventtikynttelikkö liikutti tänä vuonna tavallista enemmän, sillä pyöräilin 7 vuotiaan kanssa kirppitorille, vaikka oli jo marraskuun loppupuoli. Ei ollut turha käynti, sillä kirpputorilta löytyi useampia mansetteja. Päädyimme perinteisimpiin, niihin, minkä rippeitä olin kotona nähnyt.

mansettienlaitto26.11.13-normal.jpg

7 vuotias halusi valita ja laittaa mansetit kynttelikköön. Ensin meinasi tulla joka toiseen marja- ja joka toiseen käpymansetti, koska ei osannut päättää, kummat olivat paremmat...

adventtikynttelik%C3%B6nkoristelua26.11.

Kouluun lähtö jopa meinasi myöhästyä, sillä ekaluokkalaisella tuli idea, kuinka saisi molemmat mansetit kynttelikköön. Villalangan solmimiseen oli aikaa vasta koulupäivän jälkeen ja viimeisimpänä somisteena kynttelikkö sai kivikokoelman, mikä karttui aina koulumatkoilla. :)

kivikokoelma26.11.13-normal.jpg

Hienosta kynttelikkövirityksestä huolimatta, ensimmäiseen adventtiin ei saatu kynttelikköön kynttilöitä, sillä pitkät kynttilät olivat hukassa. Tuntui hassulta lähteä kauppaan ostamaan kruunukynttilöitä, kun tiesi niitä kotonakin olevan. Kaupassa tuli vastaan ihan liian isoja paketteja, sillä olisimme polttaneet niitä monta vuotta. Tiesimme, että toisesta päästä suurta kauppaa olisi löytynyt kynttilöitä pienemmissä paketeissa, mutta matkatessa sinne, unohtui koko ostos.