20221216kuusenhaku.jpg

16.12.22

Kuusen hakua päätettiin aikaistaa jälleen edellisvuosista ja kuusen hakupäiväksi valittiin kalenterista 16.12. eli viikko ennen jouluaattoa.

Kolme kuusenhakijaa päätti kuusikaupalle lähtöajaksi kello 17, mutta tästä ajasta piti joustaa tunti, sillä kiireitä oli. Lopulta lähdin matkaan miehen kanssa ja 16 vuotias tuli harrastuksestaan suoraan kuusen ostopaikalle.

Kiirehtivää miestä sai jarrutella matkan varrella, sillä nyt oli hyvä hetki unohtaa kiireet ja nauttia lumisista maisemista. Lumista, tyyntä, -10 astetta, ihan muutama lumihiutale satoi mennessä kuusikaupalle ja 16 vuotiaskin tuli sinne melkein heti, kun itsekin olimme paikalla. :)

Olipas kuuset lyhyitä tänä vuonna. Pieniä kuusia oli paljon, mutta sopivan mittaista meille ei ollut näköpiirissä. Piti mennä katselemaan kalliimmalta rivistöltä, mistä 16 vuotias bongasikin jo heti meidän kuusen. Kuusi kainaloon ja ihmettelyä, minne mies katosi.

-"Turhaan siellä enää katselet, täällähän se kuusi jo oli" ;)

-"Nii, eihän siinä muuta vikaa oo, ku hinta 45€"

Pienen pohdinnan jälkeen päätimme kestää viiden euron hinnannousun.

 

Kuusen matka kotiin alkoi. Huomattavasti keveämpi kannettava oli kuin viimevuotinen kuusi, eikä sääkään tuntunut niin kylmältä, vaikka olikin se -10 astetta. :)