Ensimmäiset joulutortut paistuivat meillä tänä vuonna 18.9.20. Etsittiin jo tuolloin kaupoista torttutaikinalevyjä, muttei vielä löytynyt. Pienempi paketti lehtitaikinaa löytyi ensimmäiseen joulutorttumaisteluun omenahillotäytteellä. 14 vuotias sai olla tuolloin omenatorttuvastaava.

omenatortut20200925.jpg

Kauden toinen joulutorttuhetki oli eilen 25.9.20. Varasin itselleni omenatorttuvastaavan tittelin sille illalle, koska halusin tehdä kokeiluja.

Täytteenä ollutta omenahilloa oli jäänyt ensimmäisestä paistosta purkin pohjalle ihan vähän. Vieläkään ei kaupoista löytynyt isoja torttutaikinapakkauksia, mutta selkeästi näkyi jo, että tilaa oli pakastimiin raivattu tulevalle sesongille. Kaksi pienempää pakettia lehtitaikinaa löytyi. Hillopohjallista jatkoin yhdellä kokonaisella omenalla, minkä leikkasin pieniksi kuutioiksi omenahillon sekaan. Vähän kanelia mausteeksi. Sokeriakin olisi voinut lisätä, mutta tietoisesti jätin sen tästä satsista pois.

omenatortut220200925.jpg

Täytteeksi tuli vaniljatuorejuustoa ja omenakuutiohilloa. Taittelun jälkeen kanamunavoitelu ja MANTELILASTUJA!

omenatortut320200925.jpg

Tässä kattauksessa oli myös glögit tonttumukeista, pipareita, suolakeksejä ja aurajuustoa. Katsottiin Voice of Finlandin finaali. Ohjelman alkaessa tulikin sanottua, että "joulukonsertti" alkaa. :D

omenatortut420200925.jpg

Omenakuutiokokeiluja olen torttuihin tehnyt aikaisemminkin.