Joulukadunavajaiset24.11.13-normal.jpg

Joulukadun avajaisia vietettiin 24.11.13. Retkeilevien tonttujen määrä senkun harvenee. 7 vuotias oli tosi innolla lähdössä avajaisiin, mutta 11 vuotias vastasi retkikutsuun jo illalla niin laiskalla äänensävyllä: "joo, kai mä voin lähtee", että luin rivien välistä kieltävän vastauksen.

Aamulla iloinen 7 vuotias viivaili omatekemältä retkilistaltaan pakattuja retkitavaroita. Retkiherkut olivat tärkeässä roolissa. Innokas retkeilijä kävi herättelemässä siskoaankin mukaan, mutta palasi pian takaisin. Onneksi ehdin varoittaa, että voimme lähteä retkelle ilman siskoa, sillä vastassa oli kuulemma myrtsi naama. Mieskin oli vielä keskeneräisenä, joten innoikkaimmat tontut lähtivät matkaan etuajassa ja mies tuli perässä.

Onneksi tuli poimittua lapselta lattialle tippunut kaulaliina mukaan, sillä Helsingissä on aina kylmä. Muita tarpeellisia varusteita olivat glögit, piparit ja tonttulakit!

Kivaa, kun olimme ajoissa :). Ehdimme rauhassa mennä juhlapaikalle ja poikkesimmepa Stockmannillekin kysymään joulukalenterikynttilää. Taisimme jäädä tänä vuonna ilman, sillä kaikkialta on jo kysytty.

tonttujumppa24.11.13-normal.jpg

                                                   Lämmittelyjumppaa

Omat glögit lämmittivät ennen ohjelman alkua. 7 vuotias arvaili, että taas ne muumit tulee, mutta eivät tulleetkaan. Kiva, ettei menty ihan samalla kaavalla.

tonttukuoro24.11.13-normal.jpg

                                                     Tonttukuoro

JesseKaikuranta24.11.13-normal.jpg

                                                   Jesse Kaikuranta

AnttiRailio24.11.13-normal.jpg

                                                         Antti Railio

joulupukki24.11.13-normal.jpg

                                                      Joulupukki

Ohjelman jälkeen oli joulukulkue, minkä mukana Joulupukkikin kiersi.

Välillä kävimme lämmittelemässä ja nauttimassa retkieväitä, minkä jälkeen jaksoi taas ihastella jouluvaloja ja mennä tutkimaan Stocmannin jouluikkunaa.

Ihan uuvuksissa, mutta olipa mukava retki :). Kotona kotitontut olivat halunneet yllättää ja olivat siivonneet. Iso ruokapöytä oli käännetty niin kuin se viime joulunakin oli eli kuuselle oli jätetty tilaa. Sohva oli siirretty lähemmäksi televisiota. Kuukauden päästä sieltä tuleekin jo Joulupukin kuuma linja. :)