20231201kalenterikynttila.jpg

1.12.23

Joulukuun parina ensimmäisenä päivänä oli kiireitä. Jouluttelun aloitus viivästyi myös joulukalenterikynttilän osalta. Perinteeksi tullut joulukalenterikynttilän lakitus tapahtui vasta joulukuun ensimmäisenä päivänä.

Korkeaa valkoista kynttilänjalkaa ei kynttilän asetteluhetkeen löytynyt, joten mentiin vanhalla setillä. Vanha joulukalenterikynttilän mansetti pääsi mukaan.

 

20231202kalenterikynttila.jpg

2.12.23

Tyttären asettama sääntö, että "kalenterikynttilän täytyisi olla lakitettuna aikakin vuorokausi ennen ensimmäisen luukun polttoa" toteutui vahingossa, sillä emme ehtineet kynttilän äärelle edes joulukuun toinen päivä.

Hyvää kannatti odottaa. :)

Joulukuun kolmas päivä aloitettiin joulukalentereilla jouluttelu. Vähän ensin ihmettelin ja kiukuttelin, että "eikö porukkaa enää kiinnosta joulunaloitus", kunnes 17 vuotias joulutonttu tuli huoneestaan, pieni palapelialusta ja ruskeat kirjekuoret mukanaan. Muut hihittelivät, että "ei muka kiinnosta", kun olivat tienneet tekeillä olevasta projektista.

Glögiä, joulutorttuja, adventtikynttilöiden aloitus, kalenterikynttilän aloitus ja kalenterikynttilän tahdissa kokoamani kalenterin ensimmäisen, toisen ja kolmannen luukun aukaisut...  ja yllätyksenä tullut ihana, tyttären itse tekemä, palapelikalenteri! <3  :)  :)  :)

 

20231204kalenterikynttila.jpg

4.12.23

Kalenterikynttilä oli ajassaan. Pieni tonttulakki siirtyi jouluhiiren päähän. Tämä hiiri oli viime vuoden joulunodotuksessa ensimmäistä kertaa tiiviisti mukana. Hiiri somisti silloista puurokalenteriani. Nyt hiiren apuja taas tarvitaan, sillä vuoden 2023 puurokalenterini on vielä avaamaton. :o