1916421.jpg Punainen lasagnevuokani on nyt koeajettu ihan lasagnella. Ensimmäinen paistoshan oli makaronilaatikko. Kaapissa olevat lasagnelevyt tulevat saamaan kyytiä, sillä lasagnea oli kiva tehdä, kun oli juuri sopiva vuoka, eikä tarvinnut silputa levyjä sopivan muotoisiksi (pyöreään vuokaan sopiviksi).

1916426.jpg

Lasagneni sisälsi syksyn satoa: sipulia, purjoa, lanttua ja porkkanoita. Lantut ja porkkanat kuuluvat niin jouluunkin.

  • sipuli ja purjosta vihreät osat
  • öljyä
  • tomaattimurska
  • tomaattipyre
  • mustapippuria, basilikaa, valkosipulirouhetta, persiljaa, kasvisliemikuutio
  • ½ lanttua
  • 3 porkkanaa

Silppua sipuli/purjo ja kuullota pannulla pienessä öljytilkassa. Lisää tomaattimurska, tölkillisen verran vettä, tomaattipyre, kasvisliemikuutio ja mausteet. Anna muhia pienellä lämmöllä kannen alla. Silppua lanttu ja porkkanat tikuiksi. Lisää tikut valmiiksi muhineeseen kastikkeeseen juuri ennen lasagnen kokoamista.

  • 50 g margariinia
  • n. 1 dl vehnäjauhoja
  • n. 1 l maitoa
  • ripaus suolaa
  • valkopippuria 
  • 3 dl juustoraastetta

Sulata margariini kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja maito. Hämmentele pienellä lämmöllä, kunnes sakenee. Ota liedeltä ja lisää juustoraaste.

Lado vuokaan kerroksittain juures/tomaattikastiketta, lasagnelevyjä, molempia kastikkeita, lasagnelevyjä... lopeta juustokastikkeesen.

Paisto uunin alatasolla 200 asteessa folion alla n. 45 min. Ota folio pois ja laita juustoraaste pintaan. Paistoa vielä, että pinta saa kauniin värin. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.