Meillä on ihan selkeästi alkanut kynttiläkausi. Illat ovat jo sen verran pimeitä, että iltapalalla on joka ilta poltettu kynttilöitä.

880113.jpg

Tein pientä siivousta. Kirjahyllyn ja lavuaarin alakaapeista keräsin epämääräisiä kynttilänpätkiä. Tein patonkikoriin asetelman, josta onkin kiva ottaa pätkä arkiseen iltapalaan tuomaan valoa. Samalla voi muistua mieleen, oliko kynttilä kenties kesälomalta, vaiko pääsiäiseltä tai jostakin kauempaa :). Monet kynttiläni ovat niin kauan sitten hankittuja, että pitkissä kynttilöissä huomaa mutkistumista. Niiden täytyisi päästä jo pöydälle, kun ihan kohtalaisen uusiakin hankintoja on aika paljon.

880114.jpg

Parista peltirasiasta on tullut kivat kynttilöiden säilytyspaikat. Talviulkoiluaiheinen on juuri sopiva tuikkukynttilöilleni, mitkä aiemmin olivat sikin sokin kilon pussissaan. Rasia on hankittu kirpputorilta. Alunperin rasia näyttää olleen karkkipakkaus, kirpputoripöydässä se oli barbien vaatelaatikkona. Sininen kynttiläaiheinen peltirasia on mitoitukseltaan juuri sopiva kruunukynttilöille.

Kynttilöitä löytyy paljon lisääkin, mutta tässä ensisijaisesti poltettavat. Siiliäkään en enää säästele, kun se oli jo saanut kolhun selkäänsä, vaikka olikin hyvin kääriytyneena paperiin säilytyksen aikana.

880116.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tein siilikynttilälle kivan asetelman. Tarjottimelle laitoin siilikynttilän seuraksi omenoita.

880117.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Aivan, kuin siili olisi itse poiminut kaikki nuo omenat", tokaisi joku iltapalalla ja toinen esteli, ettei saa ottaa omenaa, koska se oli siilin. :D